Duurzame Mode Merken

A Beautiful Story

Een prachtig Nederlands merk, opgericht door Cathelijne Lania, dat staat voor sieraden met een mooi verhaal, dat altijd gaat over talent van makers én inspiratie uit het land waar ze leven.

Lees het complete verhaal en bekijk de collectie

Alchemist

De missie van het Nederlandse modelabel Alchemist is om high-fashion te combineren met een ethisch verantwoorde levensstijl. Het gebruik van duurzame en luxe materialen als tencel, wol, linnen en biologsich katoen & eerlijke arbeidsomstandigheden en productie hoofdzakelijk in Europa gaan hierbij hand in hand.

bekijk hier onze actuele collectie

Armedangels

Het jonge en frisse street-fashionlabel ARMEDANGELS begon in 2007 in Duitsland met een bescheiden selectie T-shirts met edgy prints en is sindsdien uitgegroeid tot een ware levensfilosofie.

Bekijk de complete Armedangels collectie

Berba Bags & Wallets

Een Berba tas is altijd ontworpen vanuit het oogpunt van functionaliteit en duurzaamheid. Voor hun nieuwste collecties met de wel-klinkende namen Bern en Basel is gebruikt gemaakt van ecologisch gelooid leer in prachtige warme kleuren.

Bekijk hier de duurzame collectie van Berba

Thought

Thought - voorheen bekend onder de naam Braintree- staat voor Feel Good Fashion en ontwerpt mooie en tijdloze mode -voor hem en haar- met respect voor het milieu. Natuurlijke materialen als hennep, bio-katoen en bamboe staan centraal. In ons assortiment vind je fijne bamboe sokken, mode en accessoires voor dames & bamboe sokken en boxershorts voor heren.

Lees meer en bekijk onze collectie van THOUGT

Deero

Dit Duitse label maakt de mooiste collectie riemen, tassen en armbanden en riemen. Plantaardige gelooid, zonder chemicaliën. Het veelal runderleer wordt met natuurlijke kleurstoffen geverfd en eventuele gespen en sluitingen zijn nikkelvrij.

Bekijk onze huidige collectie van DEERO

Inti Knitwear

Een uniek Nederlands modelabel met een prachtige, kleurrijke collectie van handgebreide kleren en accessoires.

Bekijk de complete collectie van INTI

LangerChen

Het Duitse label Langerchen maakt bijzondere mooie jassen. De modieuze jassen zijn gemaakt van wol of biologisch katoen en zijn wind- en waterdicht door het gebruik van een innovatieve BIONIC Eco – Finish.

Lees meer en bekijk de huidige collectie

La Vie Devant Soie

Mooie materialen, elegante vormen en een overvloed aan kleuren kenmerken de prachtige tassen & accessoires van La Vie Devant Soie. Ontworpen door de jonge francaise Sandy Blain en tot leve gebracht door een team van vrouwen en kansarme jongeren in Cambodja.

Bekijk hier de OUTLET collectie

Made UK Jewellery

Ieder sieraad in de MADE UK Jewellery collectie is handgemaakt door hoog opgeleide en toegewijde artisans in Kenia.

Bekijk hier onze selectie uit de collectie van Made

Miss Green

Miss Green staat voor kwaliteit en comfort. Voor items gemaakt van biologische katoen, duurzaam bamboe en non mulesing wol. Voor tijdloze jurkjes, hippe broeken en leuke tops. Voor draagcomfort bij iedere gelegenheid. Voor kwaliteit en persoonlijkheid. Voor jaren draagplezier.

Bekijk hier onze collectie van Miss Green!

Mistura

Een horloge van hout van het merk Mistura is veel meer dan louter een middel om de tijd te weten, het is een waar kunstwerkje om je pols. De collectie wordt met de hand gemaakt van bloemen, recycled plastic, aluminium, papier én hout: het resultaat kan niet anders dan heel bijzonder zijn

Lees meer en bekijk onze huidige collectie van Mistura

MYOMY

MYOMY, lees: “my-o-my”, is gestart in 2007 als Goodforall en wordt gezien als één van de meest bewuste modemerken in Europa. Ze is bekend van haar expertise op gebied van het duurzaam looien, van eerlijk verkregen leer en haar superieure fairtrade vakmanschap. .

Bekijk onze collectie van MYOMY

People Tree

Deze pionier op het gebied van ethical fashion wil naast mooie collecties ontwerpen, ook de levens en de omgeving van de mensen en boeren in ontwikkelingslanden die de collecties maken verbeteren. Voor elk mooi kledingstuk dat het Londense label People Tree maakt, vindt er ergens anders in de wereld ook een mooie ontwikkeling plaats

Bekijk de collectie van PEOPLE TREE

RE-5

Het Nederlandse RE-5 wil een bijdrage leveren aan een betere en gezondere wereld door het verkopen van Fair Trade kleding. Het Fairtrade merk is gebaseerd op 5 belangrijke peilers:

RE-Think * RE-Turn * RE-Fund * RE-Cycle * RE-Vive

Bekijk de collectie van RE-5 in onze OUTLET

Re-Bello

Het Italiaanse duurzame modelabel Re-Bello staat voor Joy for Life en is een samensmelting tussen REvolution en BELLO, Italiaans voor mooi. Ieder seizoen opnieuw creëren ze de mooiste ontwerpen met een aangenaam en hoogwaardig draagcomfort in de allermooiste matarialen.

Bekijk in de OUTLET de collectie van Re-Bello

Studio Jux

...is een jong Nederlands design label. Karakteristiek voor Studio JUX is het minimalistische design gecombineerd met grappige twists en kleur details. JUX is het Duitse woord voor plezier en volgens Studio JUX zou mode plezierig moeten zijn voor iedereen! Studio JUX = Design + Eco + Fair

Bekijk hier onze JUX collectie en lees meer...

WunderWerk

WunderWerk combineert modern design met premium kwaliteit biologische materialen met innovatieve wassingen en verftechnieken. Naast mooie tops vind je bij De Groene Knoop ook de prachtige jeans van Wunderwerk voor hem en haar.

Lees meer en bekijk de collectie