La Vie Devant Soie

De prachtige collectie tassen & accessoires van La Vie Devant Soie wordt gekenmerkt door mooie materialen, elegante vormen en een overvloed aan kleuren. Tot leven gebracht door de kennis en kunde van een jonge, gedreven franse ontwerperster in samenwerking met de vrouwelijke experts op het gebied van zijde in Cambodja.

In 2002 ondekt Sandy Blain tijdens een humanitaire missie, Cambodja en haar verborgen schatten. Ze ontmoet daar naaisters die noch werk noch zekerheid kunnen vinden in een land in crisis. Sandy besluit de vrouwen een kans te geven en een samenwerking aan te gaan.  La Vie Devant Soie is ontstaan op basis van een eerlijke overeenkomst. De naaisters zijn verzekerd van een vaste baan die zorgt voor hun onafhankelijkheid en in “ruil” delen zij hun voorouderlijke expertise in het ontwikkelen van zijde producten.

Sandy Blain bereist verschillende delen van Cambodja, op zoek naar de mooiste materialen. Vervolgens ontwerpt ze het patroon en motief en gebruikt daarbij verschillende kleuren en combineert zijde met andere natuurlijke materialen (vilt, velours, katoen). De naaisters gebruiken vervolgens hun kennis en vakmanschap om samen prachtige stukken te doen ontstaan die met grote delicaatheid gemaakt zijn.

Het delen van deze kennis en kunde zorgt ervoor dat de tassen en accessoires tot leven komen. Ze bezittende energie van de wederopstanding van het land en daarmee wordt het “joie de vivre” van de Cambodjaanse ‘kunstenaars’ over de rest van de wereld verspreidt!   

In 2007, heeft het Franse Ministerie van SME, La Vie Devant Soie met de allereerste Fair Trade prijs beloond. De Groene Knoop is trots de schitterende en kenmerkende collectie van LVDS te verkopen. Hieronder ons assortiment:

Er komen geen producten overeen met de selectie.