Duurzame Mode Merken

A Beautiful Story

Een prachtig Nederlands merk, opgericht door Cathelijne Lania, dat staat voor sieraden met een mooi verhaal, dat altijd gaat over talent van makers én inspiratie uit het land waar ze leven.

Lees het complete verhaal en bekijk de collectie

Armedangels

Het jonge en frisse street-fashionlabel ARMEDANGELS begon in 2007 in Duitsland met een bescheiden selectie T-shirts met edgy prints en is sindsdien uitgegroeid tot een ware levensfilosofie.

Bekijk de complete Armedangels collectie

Art

Bij dit Spaanse schoenenmerk gaan duurzaamheid en humor hand in hand. Het gevoel voor humor straalt in ieder geval duidelijk af van het ontwerp van de schoenen van Art: ballerina's, sneakers, laarzen en hoge schoenen die een jeugdig publiek trekken dat non-conformistisch, onafhankelijk, alternatief en vrijmoedig is.

Bekijk hier de collectie van Art

B-made

‘Label for products with a conscious background'. Bernadette van de Braak is de ontwerpster achter B-MADE. Bij De Groene Knoop vind je haar bijzondere collectie fairtrade sieraden terug.

DaaD

Binnenkort meer info.

Deero

Dit Duitse label maakt de mooiste collectie van plantaardig gelooid leer; tassen, armbanden en riemen. Daarbij wordt het leer met natuurlijke kleurstoffen geverfd en zijn eventuele gespen en sluitingen nikkelvrij.

Bekijk onze huidige collectie van DEERO

Global Woman

Global Woman is kleding voor de zelfbewuste, sociaalbewuste en modebewuste vrouw en onderscheidt zich als aantrekkelijke kwaliteitsmode in harmonie met mens en milieu. Kleding met een boodschap. Kleding met meerwaarde.

De collectie van Global Woman binnenkort online

Goodforall

Go for 100% fair, eco & design! Dat is de merkbelofte van het Nederlandse Goodforall. Eind 2007 opgericht door Marja Baas met het idee: producten voor een betere wereld, met als resultaat o.a. prachtige tassen gemaakt van ecologisch gelooid buffelleer op een verantwoorde en eerlijke wijze gemaakt.

Bekijk onze collectie van Goodforall

Inti Knitwear

Een uniek Nederlands modelabel met een prachtige, kleurrijke collectie van handgebreide kleren en accessoires.

Bekijk de complete collectie van INTI

Komodo

Het merk Komodo is reeds opgericht in 1988, met het specifieke doel om kleding te ontwerpen, werkgelegenheid in ontwikkelingslanden te creeëren en na 25 jaar is het bedrijf wereldwijd bekend en is nog steeds een koploper op het gebied van eco-mode.

Lees meer en bekijk de collectie van KOMODO

LANA Naturalwear

Binnenkort meer informatie.

Lees meer en bekijk de collectie van LANA

La Vie Devant Soie

Mooie materialen, elegante vormen en een overvloed aan kleuren kenmerken de prachtige tassen & accessoires van La Vie Devant Soie. Ontworpen door de jonge francaise Sandy Blain en tot leve gebracht door een team van vrouwen en kansarme jongeren in Cambodja.

Lees meer en bekijk de collectie van LVDS

Louise Kragh

Puur en eenvoudig, het kenmerk voor de collectie van Louise Kragh. Vanaf 2004 ontwerpt deze Deense prachtige, porseleinen sieraden in combinatie met sterling 925 zilver en goudverguldt zilver.

Lees meer en bekijk de complete collectie van Louise Kragh

Mistura

Een horloge van hout van het merk Mistura is veel meer dan louter een middel om de tijd te weten, het is een waar kunstwerkje om je pols. De collectie wordt met de hand gemaakt van bloemen, recycled plastic, aluminium, papier én hout: het resultaat kan niet anders dan heel bijzonder zijn

Lees meer en bekijk onze huidige collectie van Mistura

Nancy Dee

De stijl van Nancy Dee is zeer herkenbaar 'designed in Bitain, made in Britain'. Alle kledingstukken worden geproduceerd in Groot Brittanië, dit betekent hoogwaardige productie, maar ook dat de arbeidsomstandigheden conform de strikte regelgeving van de EU zijn.

Bekijk de collectie van Nancy Dee kleding

RE-5

Het Nederlandse RE-5 wil een bijdrage leveren aan een betere en gezondere wereld door het verkopen van Fair Trade kleding. Het Fairtrade merk is gebaseerd op 5 belangrijke peilers:

RE-Think * RE-Turn * RE-Fund * RE-Cycle * RE-Vive

Lees meer en bekijk de collectie van RE-5

Re-Bello

Binnenkort meer informatie.

Bekijk de collectie van Re-Bello

WEWOOD

Het Italiaanse WeWood maakt eco-luxe horloges, voor hem en haar, helemaal gemaakt van resthout.

De vederlichte duurzame horloges bevatten geen kunstmatige of schadelijke materialen, zijn hypo-allergeen en nikkelvrij.

Bekijk de onze huidige collectie van WEWOOD