Eys

Een pittoresk kerkdorpje, met slechts 1600 inwoners, gelegen midden tussen het prachtige en glooiende landschap van het Zuid-Limburgse Heuvelland. Overweeg je winkel van De Groene Knoop eens te bezoeken, maar ligt het niet echt naast de deur; Eys is een bezoekje meer dan waard, er is voldoende te bekijken, te proeven en te beleven!  

Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk eten bij: 

Taverne Lambieck

Wil je lekker genieten in een ongedwongen huiskamersfeer, dan kan dat 2 deuren verder bij "Taverne Lambieck". Lekker eten en drinken maar vooral herkenbaar, betaalbaar en ......gewoon gezellig!!

Bij "Taverne Lambieck" kun je eten en drinken vanaf de "lei" en is er steeds voor iedereen wel wat lekkers bij. Graag vertellen eigenaren Jack en Nicole Janssen jeu, tijdens het aperitief, een en ander persoonlijk aan tafel en of je je nu laat verrassen of je maakt een keuze, zij zorgen er in ieder geval voor dat jetevreden zult zijn. Hun regelmatig wijzigend aanbod biedt altijd topverse producten bereid in grote variëteit. Bovendien werken zij graag met scharrel dan wel biologisch vlees en gevogelte, vis van de groene lijst/MSC lijst of verantwoord gekweekt en met eerlijk gekweekte groenten- en fruitsoorten. Eten maken en proeven vanuit het hart! Voor meer informatie bezoek Taverne Lambieck 

Herberg Bie de Tantes

Om de hoek bij onze buren, in de befaamde Herberg van Iet en Monique, waan je je een andere wereld door de huiskamersfeer, de warme ontvangst en de Limburgse gastvrijheid gecombineerd met de Brabantse gemoedelijkheid. Geniet hier van heerlijke huisgemaakte streekgerechten en ouderwets Hollandse pot. Eerlijk en lekker eten, bereidt met producten uit de omgeving. Het onderscheiden terras is ook omsloten door de mooie barokke kerk, monumentale huizen en hoeves gebouwd met Kunradersteen Gelegen aan de Mergelland route is er altijd wel weer iets te zien. Voor meer informatie: Herberg Bie de Tantes

 Of houd je liever zelf van lekker kokkerellen, bezoek dan eens;

De Eyserhalte

Net tussen Eys en Wittem, ook midden in de heuvels van Zuid-Limburg staat de Eyserhalte; een bloeiende delicatessenzaak met een ruim assortiment groenten en fruit. Wie de Eyserhalte bezoekt weet al snel dat alles hier draait om smaakbeleving. Een ongeëvenaarde beleving van eerlijke culinaire producten in Limburg is dan ook waar de Eyserhalte voor staat. Voor meer informatie bezoek de Eyserhalte 

 

Verder is Eys ook rijk aan een gezellig dorpscafé, onze buren Café Sport en om de hoek is La Folia gelegen, een bijzonder winkeltje met uniek Spaans aardewerk en keramiek.

Via het befaamde Miljoenenlijntje maakt de Stoomtrein van ZLSM een stop bij het prachtig gelegen Spoorhuis van Eys, van waar uit ook een aantal schitterende wandelroutes door het Heuvelland starten.

Lekker Slapen

Wil je Eys graag eens bezoeken, maar liever wat langer blijven, ook dat kan: het pittoreske dorp e.o. herbergt een aantal uitstekende en gezellige B&B's en vakantiewoningen:

Zo ben je van harte welkom bij :

B&B Zondag

Dalauro B&B

Vakantiewoning 'De Pendiel' 

Vakantiewoningen 'De Eyserhof'

 Vakantiehuis 'Ut Huuske'

 

Heel graag tot ziens in Eys!