Duurzame schoenen

Duurzame schoenen

Naast duurzaam in de zin van hoe lang je schoenen meegaan, is ook een duurzame productie en materiaalkeuze van belang. Er zijn all enkele hippe ecologische schoenmerken, maar toch moet je soms nog goed zoeken in tegenstelling tot biologische kledingmerken. Het populaire duurzame schoenenmerk El Naturalista is zo’n hip ecologisch schoenenmerk en koop je online bij De Groene Knoop.

El Naturalista

El Naturalista is een Spaans merk uit de regio La Rioja en haalt haar inspiratie voor het ontwerp van de schoenen uit de natuur. Dat zie je terug in de kleuren, vormen, structuren en patronen van de schoenen. De schoenen worden volledig geproduceerd op 2 plekken: in La Rioja (Spanje) en Tangier (Marokko). Typisch voor El Naturalista zijn de prachtige zolen geïnspireerd op de natuur.

Collectie duurzame schoenen

Bij De Groene Knoop vind je verschillende type duurzame schoenen zoals hoge laarsjes met een hak, enkellaarsjes, platte laarsjes of sportieve schoenen. De duurzame schoenen zijn van mooi zachte en soepele leerkwaliteit. Het leer is chroomvrij gelooid en de zolen zijn van natuurrubber gemaakt. Voor de veganisten hebben we ook een vegan schoen in de collectie. De veganistische laarsjes zijn gemaakt van imitatieleer van hoge kwaliteit en bevat dus geen sporten van dierlijke producten in zowel de uitvoering als de afwerking.