Bestel eenvoudig online!
GRATIS verzending vanaf > €75,-
GESLOTEN t/m 25 juni a.s.
>> Je bestelling wordt verstuurd vanaf 26 juni a.s.

Duurzame Tandenborstels

Urtekram Tandpasta Munt Groene Thee

In deze tandpasta van Urtekram wordt de verfrissende smaak v..
€5,39

The Humble Co. Natuurlijke tandpasta

Deze tandpasta van Humble Brush is een perfecte aanvulling o..
€3,99

The Humble Co. Bamboe Tandenborstelhouder

Poets jij al met de bamboe Humble tandenborstel? Dan neem je..
€8,99

The Humble Co. Natuurlijke tandpasta

Deze milieuvriendelijke tandpasta met houtskool is ontwikkel..
€3,99

The Humble Co. Natuurlijke tandpasta

Deze tandpasta van Humble Brush is een prachtige aanvulling ..
€3,99

The Humble Co. Bamboe Tandenborstel

Ken jij em al, de Humble Brush? 's Werelds meest verkochte e..
€3,99

The Humble Co. Bamboe Tandenborstel

Ken jij em al, de Humble Brush? 's Werelds meest verkochte e..
€3,99

The Humble Co. Bamboe Tandenborstel

Ken jij em al, de Humble Brush? 's Werelds meest verkochte e..
€3,99

We gebruiken hem twee keer per dag en wisselen hem meerdere keren per jaar uit voor een nieuw exemplaar: de tandenborstel. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen wens als het om tandenborstels gaat. Of je nu van elektrisch poetsen houdt, of toch de voorkeur geeft om “ouderwets” met een normale tandenborstel te poetsen: de kans is groot dat je een plastic borstel gebruikt. Wist je dat dit anders kan? Bekijk hier ons assortiment duurzame, bamboe tandenborstels!

 

Bamboe tandenborstels

De afgelopen jaren zijn er steeds meer duurzame alternatieven op de markt gekomen die de plastic wegwerp tandenborstel kunnen vervangen. Een van de, en wellicht dé, bekendste duurzame tandenborstels is de bamboe tandenborstel. Bamboe is een snelgroeiend, stevig en flexibele grassoort (!) die goed tegen vocht kan. Bamboe is dan ook de perfecte materiaalsoort om een stevige tandenborstel mee te maken. 

Bamboe is volledig biologisch afbreekbaar, wat betekent dat je jouw tandenborstel in principe op de composthoop kunt gooien als je toe bent aan een nieuwe. Geen extra plastic afval dus! Let er wel op dat je de borstel er van te voren afhaalt. Deze zijn vaak namelijk (nog) niet biologisch afbreekbaar. Bamboe tandenborstels gaan net zo lang mee als plastic tandenborstels, ze zijn alleen een stúk beter voor het milieu.

 

Waarom kiezen voor een duurzame tandenborstel?

Hoewel een kleine tandenborstel misschien onschuldig lijkt als het op de milieu impact van het product aankomt, zul je waarschijnlijk toch schrikken van de hoeveelheid plastic die je tijdens je leven gebruikt als je alleen naar de tandenborstels kijkt. Naast dat je met het gebruik van een duurzame tandenborstel dus je plastic gebruik verkleint, heeft een verantwoorde tandenborstel de volgende voordelen:

  • Eco-vriendelijke verpakking
  • Vegan en FSC gekeurd
  • Natuurlijke anti-slip
  • BPA-vrij
  • Biologisch afbreekbaar

 

Milieuvriendelijke tandverzorging

Een duurzame tandenborstel is een goede stap in de duurzame richting, maar écht duurzaam wordt het tandenpoetsen pas als je ook kiest voor een ecologisch verantwoorde tandpasta. Ben je op zoek naar eco tandpasta? Let er dan vooral goed op of het om plastic vrije tandpasta gaat en tandpasta die voornamelijk (of zo veel mogelijk) bestaat uit milieuvriendelijke en biologische ingrediënten. Een vorm van duurzame tandpasta die in opkomst is, is de verpakkings- en plasticvrije tandpasta tablet. 

Bij De Groene knoop vind je onder andere sulfaatvrije en vegan tandpasta. Kies jouw favoriet en ga voor een witte, duurzame glimlach!

 

Milieuvriendelijke verzorgingsartikelen

Bij De Groene knoop vind je naast producten voor een duurzame mondverzorging ook een uitgebreid aanbod aan duurzame verzorgingsartikelen. Zo vind je in ons shampoo assortiment diverse soorten ecologisch verantwoorde shampoo en shampoo bars. Ook voor het wassen van je lichaam hebben we diverse soorten duurzame zeep en diverse accessoires om jouw zeepblok zo lang mogelijk mee te laten gaan. Wil je jouw persoonlijke verzorgingsrituelen naar het volgende, duurzame niveau tillen? Kijk dan eens naar onze milieuvriendelijke deodoranten en skincare producten. 

Mis je een bepaald verzorgingsartikel of heb je een goede tip waarmee wij ons assortiment kunnen uitbreiden? Laat het ons weten!

 

De Groene Knoop

Bij De Groene Knoop hebben we een passie voor een groene leefstijl en duurzame mode. Vanuit onze winkel in Mechelen (Limburg) en onze webshop willen wij mensen bewust maken van de verhalen achter de producten die wij dagelijks gebruiken, om zo duurzame en bewuste keuzes te kunnen maken tijdens het shoppen.

Heb je vragen over De Groene Knoop, milieuvriendelijke, bamboe tandenborstels of een van onze andere producten? Of ben je op zoek naar duurzaam winkeladvies of een specifiek product? Mail ons dan gerust!

Lees meer
Lees minder
} }
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Bestel eenvoudig online!
GRATIS verzending vanaf > €75,-
GESLOTEN t/m 25 juni a.s.
>> Je bestelling wordt verstuurd vanaf 26 juni a.s.